Teknikstrul

Det är verkligen spännande med en teknikberoende skola när ingen teknik fungerar. Nya skrivare/kopiatorer som ska förenkla allting för lärarna, men som gjort allting krångligare och bara fungerar ibland. Datorer som inte går att koppla upp så man kan visa eleverna bilder eller filmer. Elevdatorer som inte fungerar och internet som strular. Visst är det spännande? Hej och välkommen papper och penna, dvd och vhs, och svarta (vita) tavlan! Nej inte OH, för det går ju inte att kopiera, men man kan rita på den ....!
 
Jobbdator
 
 
 
 

Tenta och självvärdering

Jag blir alltid så fundersam när jag skriver en åttatimmars tenta och är klar efter mindre än halva tiden, eller alltid och alltid, det är väl hänt två gånger. Har jag missat något? Ser jag alla frågor? Vad har jag gjort galet? Jag är inte van vid att vara klar så fort, jag brukar alltid lämna in i sista minuten. Men i fredags, när jag var klar efter tre timmar, började jag fundera på om det kanske är så att de sätter ut åtta timmar för att man ska hinna äta lunch också och göra annat emellan. Det kanske verkligen är en hemtenta, i ordets rätta bemärkelse, men istället för flera dagar så har vi en dag som vi får lägga upp som vi vill. Det är märkligt, eftersom jag skrev max antal ord på samtliga frågor på tre timmar och dessutom gick igenom dem några gånger. Jag förstår inte, något måste vara galet.
 
Nu sitter jag och skriver en självvärdering till mitt utvecklingssamtal på fredag. Om hur jag utvecklats i min lärarroll sen jag började på lärarprogrammet, vad jag gör bra och vad jag kan bli bättre på. Det är inte så lätt. Det ska jag ta fasta på när mina blivande elever ska ha utvecklingssamtal och försöka värdera sig själva.
 

Hårt arbetande blivande lärare och småbarnsmamma.
 

angelfina

Alfred, vår fina ängel, vår förstfödda son, somnade in den 24 februari endast tio timmar gammal. Hur lever man vidare efter förlusten av sitt barn? Hur lär man sig att andas igen?

RSS 2.0