Billampa

Jag hittade en så fin liten lampa åt Alfred som jag tror han hade gillat. Den ska få en fin plats hos honom sen.

May. 28, 2013

Eila var och hälsade på hos storebror igår. Visserligen sov hon hela tiden, men ändå, första träffen mellan storebror och lillasyster. Även om Eila aldrig får träffa sin bror på riktigt och aldrig får lära känna honom, så ska hon ändå veta att han funnits, att han levt, om än en väldigt kort tid på jorden.

Tre veckor

Lillskrutt blir tre veckor idag, stor flicka! Nu är hon lika lång och väger lika mycket som storebror gjorde när han föddes, 52cm och ca 3300g. Äter som jag vet inte vad gör hon också.

Min första morsdag idag till ett levande barn, inte för att jag fick någon present, men jag fick i alla fall ett grattis. P kom in på morgonen och sa grattis på morsdag, du är ju fan också morsa, inte tänkte jag på det, jag firar ju bara min egen mamma. Jaha, tack för det.

Nu ska jag passa på att sova medan Eila gör det, hon vaknar väl snart.

Tröttheten

Jag tänker hela tiden att jag ska skriva ett inlägg, men det blir aldrig av. Antingen är Eila vaken eller så är jag för trött. Trött ja, Eila har de senaste tre nätterna sovit ungefär en timme åt gången, ätit en timme och sen sovit en timme till. Det är betungande både psykiskt och fysiskt med en liten, men jag skulle inte byta bort det någonsin.

Sömnen tär på en visst, men värst är ändå alla tankar på Alfred. Vi älskar lillasyster och skulle aldrig byta bort henne mot någon och inte heller Alfred, men som P sa häromdagen och som jag bara vägrar tänka på, hade inte Alfred dött så hade vi inte haft Eila. Det är sant, men det går inte att tänka så. Vi älskar båda våra barn lika mycket. Livet blev som det blev och inte som vi önskade och vi måste leva med det. Men jag kommer aldrig värdera något av mina barn högre än det andra. Detta är verkligheten. Eila lever, men inte Alfred. Djupare än så varken vill eller kommer jag tänka. Men självklart önskar jag att de fanns här hos mig båda två.

Två veckor

Två veckor fyller lilla hjärtat idag. Två veckor fyllda med kärlek. Vi invigde vagnen i torsdags och sen har vi varit ute med den varje dag. Hon trivs så bra där, somnar direkt man lägger ner henne. Annars sover hon knappt på dagarna och vill bara ligga i famnen.

Jag har varit till Alfred också, tog inte med Eila dit, men åkte dit själv i alla fall. Det kändes bra.

Vi börjar så smått komma in i rutiner här hemma.

Första veckan

Kikar in en sväng medan lillan ligger och vilar i min famn. Tack så jättemycket för alla gratulationer!
 
Eila har nu hunnit bli över en vecka gammal, helt fantastiskt vad tiden går fort! Vi försöker komma in i någon form av rutin här hemma, men det är svårt. Eila gör lite som hon vill och vi följer bara efter. Av någon anledning har jag fått en kvällspigg dotter, så det är ingen tvekan om vem som är hennes pappa i alla fall, själv är jag slut klockan 22 normalt, men det är då denna lilla tös sätter igång.  Från 22 och framåt, ibland till midnatt, ibland till tre-fyra på morgonen. Men det är väl bara att hänga på och hoppas att hon snart inser att det är natt och tid för att sova. På dagarna är hon så lugn och snäll och sover mest, med pauser för att äta. 
 
Vi hade besök av BVC idag och hon har gått upp 180g sen vi kom hem från BB i onsdags. Nu är hon över sin födelsevikt och väger 2810g. Jag var lite orolig att hon inte fick i sig tillräckligt och har försökt få i henne ersättning, men det verkar ju inte vara någon fara.
 
Vi är inne i bebisbubblan just nu, i alla fall jag och Eila. P har börjat jobba idag, han var inte så sugen och är rätt slut stackarn, han är inte utvilad om han inte får 12 timmars sömn. Och det kan vi ju konstatera att han kan glömma. Som egen företagare får man ibland bita ihop och ta sig till jobbet. 
 
Det är mycket blandade känslor just nu förstås. Stor lycka över lilla Eila, men samtidigt sorg över allt vi aldrig fick uppleva med Alfred. Allt sånt blir ännu mer påtagligt nu och jag undrar ännu mer vem han skulle ha varit. Skulle han ha varit som lillasyster eller helt annorlunda. Det är viktigt att komma ihåg att de är och skulle ha varit två helt olika personligheter, men  jag undrar så, vem hade han varit? Ångest har jag också över att jag inte varit till graven på två veckor. Bara det blir bättre väder ska jag ta ut Eila på en promenad i vagnen och hälsa på hos storebror. Han ska också veta att han inte är bortglömd. 

Eila Anna

Igår kl 9.30 föddes vår Eila Anna i en rasande fart. Tre och en halv timme från att jag vaknade med molvärk tills hon var ute. Hon hade så bråttom och ville ut den vanliga vägen. Väldigt chockartat blev det när jag inte fick snitt, men allt gick bra så nu är jag glad att det inte blev ett snitt ändå.

2800g och 47cm kärlek. Lillasyster!

Ledig!

Så, uppsats inskickad med 20 minuter till godo och jag är officiellt helt föräldraledig! Visserligen har jag inte anmält dagar på Försäkringskassan ännu, men det hinner jag, den här veckan har ju trots allt varit arbetsvecka för mig. Och så många veckor handlar det inte om innan jag får lön igen.

Men jag är ledig! Yey! Och ingen bebis har fötts än, ännu mer yey!

Nu ska jag sova och imorgon ska jag njuta av ledigheten och att jag inte har absolut någonting att göra.

5 dagar

Igår gick vi in en ny månad, vår månad, bebis månad, maj månad! Jag gick också in i en ny vecka, v.39. Det är lite blandade känslor just nu. Imorgon är dagen då Alfred föddes, 38+2. Det råkar även infalla på en fredag, eftersom Alfred också var beräknad på en onsdag. Jag vet inte riktigt vad jag känner inför det. Jag vill gå förbi den dagen i alla fall, jag inbillar mig att det känns lättare då. Inte för att Alfred på något sätt dog för att han föddes för tidigt, eller ja det kanske han gjorde eftersom det kom så oväntat, men det var ju inte huvudorsaken om ni förstår vad jag menar. Han var ju färdig. Det var inte för att han var ofärdig som han dog.
 
Jag tror att om bebis håller sig inne under morgondagen så håller h*n sig inne fram till snittet. Och på något sätt skulle det kännas skönt inför eventuella kommande graviditeter om inte denna bebis också kom tidigare, det skulle kännas tryggare på något sätt. Men ändå mer osäkert. Med två barn som kommer tidigare är det kanske lättare att beräkna att även det tredje barnet gör det, även om det egentligen är omöjligt att säga. Ja, jag vet inte. Jag hoppas inte bebis kommer på Alfreds dag i alla fall.
 
Nu ska jag sova, haft en fullspäckad pluggdag idag med tenta och uppsats. Imorgon ska jag ägna hela dagen åt uppsatsen, den ska vara inne vid midnatt, så det blir en lång dag.
 
Godnatt!

6 dagar

Gick ut på en liten promenad i vårvädret för en stund sedan, blir ju knäpp av att bara sitta inne. Jag insåg att det faktiskt inte var så långt vare sig till Konsum eller OK/Q8, så nu behöver jag inte ruinera mig i kiosken. Köpte med mig lite godis, festis och popcorn, så har jag lite gott till tentan imorgon om inte annat. Och om nu BB skulle vägra mig mat idag, får jag väl gå en vända till och köpa någon micromat.

Nu ska jag försöka fortsätta med uppsatsen och sedan gå igenom litteraturen inför imorgon, innan jag stålsätter mig för ett besök på BB och ser om de har någon mat åt mig.

angelfina

Alfred, vår fina ängel, vår förstfödda son, somnade in den 24 februari endast tio timmar gammal. Hur lever man vidare efter förlusten av sitt barn? Hur lär man sig att andas igen?

RSS 2.0