Men för h-vete!

Sitter och läser en bok till skolan, om ett vanligt lägenhetshus på 1960-talet, om hemmafruar som spionerar och snackar skit om varandra. Och jo jäklar om inte en liten bebispojke dör mitt i allt. Och sen kommer det en idiot i boken som tänker att ja det kan ju inte vara så farligt när det bara är en liten bebis, värre vore om det var ett äldre barn, nu kan de ju bara göra ett nytt. 

Varför lyckas jag alltid läsa böcker där bebisar dör? Suck! God natt! 

Sjuk!

Hej hej!

Jag har legat i förkylning hela veckan och inte orkat mycket mer än det nödvändigaste, typ sköta barnet. Nu verkar det vara på väg åt rätt håll i alla fall. Bara hoppas att jag får sova för den jäkla hostan. Och hoppas att barnet sover eftersom det tar så lång tid för mig att somna om varje gång hon vaknar. 

Nu ska jag försöka sova, så kanske kanske jag kan plugga lite imorgon. 

Kyrkis

Vi var på kyrkans barntimme igår, jag och E, tillsammans med några från mammagruppen med bebisar förstås. En jäkla massa barn var det där med sina mammor, och en pappa (!). Kring 50 barn tror jag hon från kyrkan sa. Vi sjöng lite sånger och fikade. Eila hade stora ögon och ett stort leende hela tiden, hon verkade trivas väldigt bra. Vid fikat blev hon dock helt slut och somnade en stund.




Det är så tråkigt att det inte finns någonting för föräldralediga i den här stan. Ingen öppen förskola ens. De på Kyrkis sa att de inte klarar av alla barn som kommer dit, lokalerna är för små, men det finns ju ingen annanstans att gå om man inte vill betala en massa. Leklandet är gratis för barn upp till ett år, men sen kostar det 90 kronor per barn, det blir ju svindyrt att gå dit en gång i veckan. Och ett fik fungerar inte när barnen börjar bli så pass rörliga och inte bara vill sitta still. Så tråkigt! Det ska visst finnas babyrytmik också, 800:- för fem gånger (!), billigt och bra ...och babysimmet där vi inte fick plats förstås. 

Nej, det krävs ett uppror snart tror jag. 

Minibebis och min bebis

Vi var och träffade en alldeles nyfödd liten kille i söndags. Så minimini! Eila kändes så stor helt plötsligt. Min lilla bebis kändes inte alls som en bebis längre. Hjälp vad tiden går fort, det var ju alldeles nyss hon var sådär liten och nu blir hon snart sex månader. Jag måste stanna tiden lite. 


Eila lånade pappas mössa. 

15 oktober

Tänd ett ljus ikväll klockan 19.
 
 

Luleå

Vi hade en trevlig helg i Luleå. Jag hade hoppats få träffa i alla fall en änglamamma, boende i Luleå, men det blev så stressigt och hanns inte med tyvärr, så det får bli en annan gång. Vi var bland annat på loppis på lördagen där jag och mamma hittade massor med kläder till Eila. Några fina barnböcker hittade jag också. Jag älskar loppisar!

Nu är vi hemma i vardagen igen och jag ska lära mig norska denna vecka, spännande!

Åka tåg

Eila har åkt tåg för första gången idag, hela vägen till Luleå. Vi skulle åka på en änglamammeträff. Träffen blev inställd, men vi tog mormor med oss och åkte ändå, så nu är vi installerade hos moster och Co. Tågresan var väldigt spännande men sista timmen blev hon leds och flörtade lite med medpassagerarna. 

Helgen blir förhoppningsvis fylld med mys och lite shopping. Mest åt Eila men kanske lite, lite åt mamman också. 



Måndagens

Hej hopp vad min statistik dalar. Ja så går det när man inte har tid att uppdatera. Kul i alla fall att ni som är kvar är kvar, även om ni inte syns så mycket. Jag lovar att jag ska svara på några mail och kommentarer, det kommer, ha lite tålamod med mig. 

Nu är min inlämningsuppgift klar och jag såg att jag förvånansvärt nog klarat förra kursen, yey! Så nu ska jag släcka lampan och krypa ner med min söta och hoppas på att hon sover gott i natt. 

God natt!

Femmånaderskontroll

Vi var på femmånaderskontroll på BVC idag. E följer sin kurva exemplariskt. Jag tog med mig Ps mamma idag eftersom det var dags för spruta och jag ville inte gå själv. Men E skrek bara precis efter att hon fått sprutorna och sen var hon lika pigg och glad som innan. Framåt kvällen blev hon dock gnällig och nu är hon febrig och ligger och sover bredvid mig. Stackars liten! 

Man önskar att man kunde ta över smärtan ibland, men förhoppningsvis mår hon bättre imorgon igen. 

Mamma-/bebisträff

Jag och E var på mamma-/bebisträff på leklandet idag. Pratade, fikade och badade i bollhavet. Det var trevligt. Igår var jag lite tveksam om jag skulle gå, det är så jobbigt med de där frågorna om det är första barnet och blaha blaha. För mig är det ganska enkelt att säga att nej jag har två barn, ett i himlen och ett på jorden, det brukar mest bli jobbigt för andra. Det är ju inte direkt sådant man vill höra om när man själv nyss fått barn. Jag gick i alla fall och när saken väl kom upp blev det ingen konstig stämning, vilket var skönt. 

Jag har ju Facebook-forumet där vi diskuterar om dittan och dattan, men det var kul att få träffa lite mammor "på riktigt" också. E tyckte det var roligt i bollhavet.




Sötnos

Nog är hon ganska söt, våran lilla Eila



angelfina

Alfred, vår fina ängel, vår förstfödda son, somnade in den 24 februari endast tio timmar gammal. Hur lever man vidare efter förlusten av sitt barn? Hur lär man sig att andas igen?

RSS 2.0