Lördagens

Idag har jag och E hängt med mormor hela dagen, min mamma alltså, Eilas mormor. Vi har knatat på stan, fikat lite, kikat in på nyöppnade Rusta och bara hängt hemma hos mormor och morfar. En riktigt mysig dag.

Mamma berättade om ett så fint bröllopsfoto hon sett i tidningen som jag var tvungen att leta upp. Ett foto på ett brudpar och en liten pojke, ståendes framför ett litet barns gravsten. Med på bilden är även sonen och ängladottern, stod det. En otroligt vacker bild. Om jag någon gång gifter mig ska jag också göra så. Det var fint. Självklart att alla barn ska vara med på bröllopet. 

Gårdagens

Vi hade en fullspäckad dag igår jag och E. På förmiddagen fick vi besök av en vän för lite surr och en kopp te. Sedan gick vi och träffade två fd kollegor med bebisar för surr, en kopp te och lite bulla. På kvällen var det kalas för min brors bonusar med en kopp te och lite fika. Efter det for vi vidare till en annan vän för surr, en kopp te och några kakor. Produktivt! 

Eila fick prova en gunga och det tyckte nog hon var det bästa på hela dagen. 




Imorgon har jag tenta och sex stycken ofärdiga texter som ska in, vi får se hur det går. 

Hallå!

Jag är här och jag ska försöka komma igång med skrivandet igen, jag vill ju egentligen. Denna vecka är bara väldigt stressig. En skrivportfölj med fem textanalyser och ett diskussionsprotokoll som ska in och en tenta på fredag. När man dessutom har en liten bebis som kräver sitt finns det inte så mycket tid till annat. Det blir en del sena kvällar denna vecka. 

Men jag återkommer! 

Long time no see

Jag har helt ärligt lite dåligt med både motivation och inspiration just nu. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om, så jäkla intressant är inte mitt liv att jag kan skriva och berätta om det varje dag. 

Den här bloggen kom till för att jag hade ett behov att skriva om Alfred och det behovet finns fortfarande kvar, men inte lika mycket. Det är inte så att jag kan eller vill skriva om det varje dag.

Jag vill inte heller hänga ut Eila för mycket i bloggen, hon kommer ju trots allt växa upp alltför snart. Så nej, just nu vet jag inte. Jag har fortfarande en del läsare, men jag vet inte vad ni vill läsa om heller. Mitt liv består för närvarande av en alldeles fantastisk fyramånadersbebis som precis har börjat experimentera med rösten (det kommer höga toner vill jag lova) och det finns inte så mycket mer än så. 

Jag får fundera lite, vad jag vill. Behovet att skriva är inte borta, men det hinns inte riktigt med och orken finns inte heller just nu.

Knata på

Här knatar livet på, vi myser mest hela dagarna och så försöker jag få in lite plugg däremellan. Det är ju tur att jag går lärarprogrammet så jag inte behöver plugga så mycket... *harkel harkel*. Idag gick P iväg med Eila en stund så jag kunde göra vad jag ville, jag tog ett långt bad! Det var skönt att få ladda lite inför Ps jobbhelg. Första helgen han jobbar sen i maj, nu när säsongen börjat igen. 

Det blir dock inte så många jobbhelger som det brukar tur nog, så jag funderar på att kanske jobba lite. Helgen som var jobbade jag på OK-macken och det var faktiskt ganska skönt att få komma ut lite. Träffa folk och snacka skit. Och dryga ut föräldrapenningen lite skulle inte vara helt fel. Men vi får se. Just nu har jag faktiskt ett litet extrajobb, som privatlärare åt en ukrainsk kvinna, väldigt kul. 



Höst hos Alfred

Jag var och gjorde höst hos Alfred igår, lite i alla fall. Stenarna ska bort och jag ska även köpa nya lyktor, men sen blir det nog fint. 





Skitvärld

Jag var och köpte lite höstfint till Alfred idag och tänkte åka till honom imorgon och fixa lite. Nu ligger jag i sängen och började tänka på honom, på när jag låg hemma med värkar och hur han intet ont anande hade bråttom ut i världen och sen aldrig fick se den.

Skitvärld!

4 månader!

Tänk att det har gått fyra månader sen hon föddes nu, mitt lilla hjärta! Tiden går så fort. Vi firade fyramånadersdagen med att smaka på lite gröt, Eila tyckte det var gott och hade säkert ätit mer om hon fått, inga grimaser här inte. Så stor hon är, redan smaka på mat. Det känns väldigt konstigt att ha en så stor tjej.

Men typiskt

Eila somnade i min famn vid elva och jag tänkte att hon sover ju ändå bara 20 min så jag låter henne ligga kvar. Jo tjena, hon sover än! Min trötta lilla skit. Nu vill jag ju inte lägga ner henne heller för då vaknar hon garanterat. Så gick det med allt jag tänkte göra idag. Får ligga i soffan och mysa och irritera mig över all uppmärksamhet om Obama istället. Svt sänder HELA dagen, spännande...?!?

Napp för en nappvägrande unge

Wubbanubb-nappen, formad som ett finger, Eila tog den direkt. Jäkligt dyr och tyvärr är nallen fastsydd så det blir lite för tungt för henne att hålla i den själv, dessutom får hon tag i nallen och drar ut nappen och blir förbannad för att den försvinner. Ful är den också. Men, värt att testa om man har ett barn som gärna suger på fingrar men vägrar napp.

Drömmar åter

I natt drömde jag om död och gravar än en gång, men inte den grav jag brukar drömma om. Helt plötsligt i drömmen fick jag ett meddelande på telefonen att det var någon som ville säga mig något. Jag klickade på länken och upp dyker Alfreds grav där en ett och ett halvtårig Alfred knatar omkring och tittar ner i jorden.

Jag har gått med en obehagskänsla hela dagen i dag. Vill han säga mig något? Eller dyker han bara upp i drömmar eftersom jag saknar honom så? Jag vet inte, men obehagskänslan vill inte släppa taget om mig.

angelfina

Alfred, vår fina ängel, vår förstfödda son, somnade in den 24 februari endast tio timmar gammal. Hur lever man vidare efter förlusten av sitt barn? Hur lär man sig att andas igen?

RSS 2.0