I Gällivare

Nu sitter jag på patienthotellet i Gällivare. Jag känner mig inte ett dugg pepp att ligga här en vecka faktiskt. Hade jag fått bestämma hade jag varit i Kiruna tills det är dags för snitt, men nu har vi ett landsting som tycker det är helt ok med 12 mil till BB, så vad gör man? Dessutom har jag åkt på världarnas förkylning och känner mig febrig och trött. Får hoppas det går över snart och att bebis håller sig inne en vecka till, för ja, nu är det en vecka kvar!

8 dagar

Jag har haft en riktigt lugn helg. Beslutade mig för att inte göra någonting alls och det har jag inte gjort heller. Bara legat i soffan och skiftat mellan tv-kanaler och Netflix och ätit godis.
 
Bebis har inte kommit än, så jag har i alla fall inte än behövt ångra att jag inte blev kvar i Gällivare. Jäkla unge om den bestämmer sig för att komma inatt, till imorgon får den i alla fall vänta. Jag tror helt ärligt att P är mer orolig än vad jag är för han har ringt hela helgen, från jobb och från fest och frågat om bebis är på väg än. Han har sovit väldigt dåligt också och frågat varje jag gått upp för att gå upp toa vad det är och om bebis är på väg. Men inte än, än är h*n kvar.
 
Imorgon är jag på plats i Gällivare och hur less jag än är på att vara gravid just nu, så hoppas jag ändå att bebis bestämmer sig för att vänta till den 7:e. Jag vill inte ligga där och snittas alldeles ensam om inte P hinner komma dit. Jag känner mig trygg med att vara där om det skulle starta, men jag vill inte att det ska starta innan och jag hoppas verkligen att det inte gör det. Skulle det dock göra det känner jag mig i trygga händer.
 
Nu är vi förresten nere på ensiffrigt, 8 dagar kvar!
 
Nu ska jag äta lite lunch tror jag och sen försöka städa lite här hemma, eller plocka undan i alla fall och kanske tvätta lite.

Sista barnmorskebesöket

Barnmorskebesöket idag gick bra, eller ja hyfsat i alla fall. Hjärtslagen låg på 140 och magen hade växt 1 cm till, så det står inte still i alla fall. Bebis hade sjunkit ner så det är antagligen därför.

Jag ville ju att barnmorskan skulle kolla om det verkade vara på gång, men hon ville egentligen inte för hon var rädd att det bara skulle göra mig orolig. Tyvärr kunde hon inte säga det jag hoppades på, att jag var helt omogen. Tappen var nu 1cm och jag var en och en halv centimeter öppen, helt normalt för en omföderska i min vecka, men det gjorde ju inte mig lugnare. Jag bestämde mig i alla fall för att åka hem eftersom jag känner att jag behöver den här helgen hemma och ladda. Och jag tror faktiskt inte egentligen att bebis är på väg ut än. Hur som helst har både jag och barnmorskan sagt åt bebis på skarpen att h*n allt får vänta lite till. 11 dagar kvar nu. Så i helg ska jag bara ta det lugnt och hoppas att bebis trivs bra därinne.

Färdig

Ja, i dubbel bemärkelse. Bebis beräknas som färdig och allt är klart för bebis ankomst. Sängen och vagnen är bäddade, skötbordet är organiserat, bb-väskan är packad, napparna kokta, kläderna ligger i byrån osv. Men bebis får allt hålla sig inne ett tag till.

Jag åker på sista besöket till barnmorskan imorgon, med all min packning. Förhoppningsvis kan hon kika hur det ser ut och förhoppningsvis blir jag inte kvar i Gällivare redan då. Jag vill helst vara i stan till på tisdag iaf, så jag hinner fixa lite till. Jag vaknade lite sent kan man säga, så det känns som att jag stressat en del nu. Men herregud, vad gör det om jag glömt något? Bebis ska ju ändå med oss hem sen så vi hinner fixa då, eller hur!?

Spjälsängen

V.38!

Det börjar ordna sig

Det är väldigt irriterande när bloggappen inte fungerar, därav min frånvaro. Därför får ni inga bilder heller just nu tyvärr . Men här har det i alla fall hänt saker. Min kusin och hans sambo kom förbi igår med spjälsängen, så P har skruvat ihop den idag. Ska tvätta upp sängkläderna i vår nya tvättmaskin, som för övrigt blev installerad idag (yey!) , och sedan bädda den färdigt. Köpte en madrass idag också. Det enda som saknas till den är en sängmobil, men jag har inte hittat någon jag gillar än. Ingen brådska med det. 
 
Nu börjar det mesta vara färdigt för bebis ankomst. Mina föräldrar kommer förbi imorgon med vagn och sånt som var köpt till Alfred och P och hans kompis ska köra hem skötbordet i veckan. Saknas bara sånt där som blöjor, ersättning, salvor och sånt som kan vara bra att hemma, men det hinner jag springa efter jobbet någon dag och handla. Återstår då att packa väskan. Jag ska ha en stor packning med mig när jag åker till barnmorskan på fredag, utifall det ser ut att vara på gång. Jag ska boka patienthotellet från tisdag nästa vecka, men i värsta fall blir jag kvar där redan på fredag, så frågan är vad jag behöver ha med mig? Jag måste fixa lite serier och filmer till datorn som jag kan roa mig med i en vecka och sedan dagarna när vi förhoppningsvis är där alla tre. En massa godis och böcker att läsa, så ordnar det sig nog. Någon som har bra förslag på serier att ladda ner? 

Mvc-psykolog

Gick in i ny vecka igår, v.37 och nytt tiotal idag, 19 dagar till snittet.

Jag var och pratade med en mvc-psykolog idag. Totalt mentalt slut efter den timmen, men det var skönt att få prata lite. Vi pratade om Alfred och vad som hände då, mina tankar inför snittet nu och hur jag känner inför bebis ankomst och så. Trots att jag tycker det känns så overkligt att vi faktiskt har en bebis om mindre än tre veckor, så tyckte hon inte att det lät så när jag pratade. Hon tyckte det lät som att jag faktiskt innerst inne trodde på att jag ska få vara föräldraledig ett år och som att jag verkligen knutit an till bebis i magen.

Vi pratade också om BVC. Jag har ju sagt till min barnmorska att jag vill prova gå här i stan, trots att det är i samma lokaler som mvc, jag orkar helt enkelt inte ligga och pendla till Gällivare hela tiden. Psykologen frågade om vi skulle vilja ha ett hembesök först så kanske det känns lättare att komma in i lokalen sen, när vi vet vem det är vi ska träffa. Så vi kanske provar med det. Men lite känns det som att man ska få besök av soc som ska komma hem och kontrollera oss..

Det kändes hur som helst som ett bra samtal, så jag ska tillbaka dit nästa vecka igen.

För övrigt har jag luktat på treveckorsbebis idag, min kollega var förbi på jobbet med sin lilla. Och snart är det vår tur!

Lex Marian

Nu har jag precis pratat med Sunderbyläkaren Mats om vad som egentligen händer med lex Marian. Han skickade ett brev, efter att jag läst om det i tidningen, med beslutet och att han skulle ringa mig. Jag tror att jag blev lite klokare i alla fall. De har inte lagt ner anmälan, eller ja de har lagt ner Lex Marian, men istället startat en ny utredning med ett nytt ärendenummer och det kallas inte längre för en Lex Maria. Kort sagt så ansåg Socialstyrelsen att det var för mycket som inte hängde ihop i anmälan. Läkaren menade att det antagligen berodde på att chefsläkarna som skickat in motstridiga uppgifter inte pratat med varandra innan utan bara skickat in sina egna utlåtanden. De borde således kommunicera bättre. Något annat socialstyrelsen anmärkt på var att det inte skickats in några uppgifter om barnmorskorna, hur länge de arbetat, vad de hade för tjänst och utbildning osv. Detta menade han att han själv borde ha uppmärksammat innan han skickade in det, för det är sådant som de alltid vill veta. Ja, det var väl kortfattat vad som inte stämde.
 
Det som händer nu är att någon från Socialstyrelsen kommer upp till Kiruna sjukhus för ett möte med inblandade. Vi kommer antagligen inte bli kallade till det mötet, men läkaren kommer kontakta mig så fort han får veta när mötet blir och antagligen kontakta oss direkt efteråt. Om han blir uppkallad till mötet, så kommer han komma förbi oss efter mötet. Han hade inte hört något från Socialstyrelsen än och han sa att de brukar meddela ungefär en månad före de kommer, så om han inte hör från dem i maj, blir det antagligen inte förrän efter sommaren. Men det blir i alla fall.
 
Skönt, utredningen fortsätter!

Nej!

Så ledsen och förbannad jag blev nu. Fick nyss veta att mamman till ett litet barn som dog för några månader sedan hade samma barnmorska som jag. Hon kom in med minskade fosterrörelser och fick höra att det var helt normalt. Nej, nej, nej! Det är inte normalt! En barnmorska får inte säga så, hon får bara inte säga så!

7 maj!

Nu har vi fått vårt datum, liten kommer till oss den 7 maj. Tre och en halv vecka kvar, hjälp vad verkligt det blev.. Jag är faktiskt glad att det inte blev den 8;e. Jag var lite orolig att de bara skulle jobba halvdag då och så skulle det komma något akut så de inte skulle hinna ta oss och vi skulle få vänta till på fredag. Antagligen hade vi väl fått snittet på onsdagen i alla fall, men tänk om, det hade jag totalvägrat.
 
Så jag åker nog till Gällivare kring den 30:e april kanske, och sedan kommer P den 6;e när vi ska skrivas in. Det känns bra.

Barnmorske- och läkarbesök.

Allt såg fint ut, magen hade växt en cm sen förra gången och låg nu på 32, hjärtslag 140. Allt såg också bra ut på ultraljudet. Liten beräknas nu väga 2100g, och strax under 3kg vid snittet. Bebisen knep med benen som vanligt, så vi fick inte bli helt säkra på könet den här gången heller. Vi får väl se när h*n plockas ut helt enkelt.

Jag fick ingen färdig tid till snittet, sköterskan var inte säker på hur de opererar den 8:e eftersom 9:e är en röd dag, men hon skulle kolla upp det och förhoppningsvis har jag tiden i brevlådan på fredag. Patienthotellet får jag boka själv så jag kan åka dit när jag vill, men jag skulle gissa att det blir kring måndag-tisdag veckan före. Vi får se, jag ska fundera på saken.

Min läkare var tyvärr ledig den veckan jag ska snittas, tråkigt för jag känner mig trygg med honom, men det går säkert lika bra med någon annan. Huvudsaken det blir gjort i alla fall.

Vagnmobil

Vagnmobilen från fina Sara på Videung har kommit. Fin blev den!

För övrigt har jag tagit tag i saker och ting idag. Hämtade hem alla bebissaker från mamma och pappa i söndags och nu har jag tvättat allt. Ska sortera imorgon och sätta in det i byrån, men allt upp till storlek 62 är tvättat, till och med lite i storlek 68. Ett väldigt stort steg för mig.

Shit, vad mycket kläder vi har förresten, inte kom jag ihåg att det var så mycket. Vi behöver knappt köpa något på ett år, typ.

Var med svärmor och handlade färdigt allt till sängen också, kuddar och lakan och spjälsängsskydd och allt man kan tänkas behöva. Vi har förvisso ingen säng än, men vi kan bädda en.

Nu är det sova som gäller, lång dag i Gällivare imorgon.

Inte länge kvar nu

Tillbaka till jobbet då. En kort arbetsvecka, då jag bara arbetar måndag till 12.30 och sen full dag på torsdag. Onsdag åker jag till barnmorska och läkare och får förhoppningsvis ett färdigt datum. Tre arbetsveckor kvar att jobba nu, tio arbetsdagar.
 
Det börjar närma sig...

Familjegrav

P sa häromdagen att vad f-n tog vi inte en familjegrav för. Och ja, det undrar jag också. Jag ångrar enormt mycket att vi inte tog en familjegrav när vi hade chansen, vakmästaren frågade till och om det när vi valde en gravplats. Men det tänkte man ju inte på då, då hade vi fullt upp med att överleva dagarna. Nu får det visserligen plats två urnor hos Alfred också, men jag gillar inte tanken på att brinna upp. Jag vill hellre bli ett med jorden. Men, om jag nu måste bli uppbränd för att få ligga med min son, så då får det bli så.

Tungt

Jag har jobbat på mitt gamla jobb på macken nu två heldagsskift och fy vad trött jag är. Det är lite annat än mitt nuvarande jobb kan jag säga. Och höggravid med foglossning och skit, det var tungt! Men nu är jag ledig tre dagar och sen tillbaka till skolan igen. Tio arbetsdagar kvar, sen tänkte jag vara föräldraledig länge. Eller i alla fall till juni, då går jag tillbaka och jobbar lite, men sen! Minst ett år.

Glad och tacksam

Jag är så otroligt glad för alla fina människor jag har runtomkring mig som vågar prata om Alfred och vågar fråga saker om honom och om den här graviditeten. Som undrar hur jag mår, och hur det känns inför förlossningen.

Tack till alla er!

Hemma!

Visst är det skönt att vara i husvagnen, men det är jäkligt skönt att komma hem sen. Sova på en husvagnssoffa i fyra nätter är ingen hit för fogarna, så att få lägga sig i sin egen säng är fantastiskt skönt.

Tog ett långt varmt bad när jag kom hem och sen la jag mig på soffan och låg där tills P kom hem för en stund sen. Nu ska jag sova gott i min egen säng.

angelfina

Alfred, vår fina ängel, vår förstfödda son, somnade in den 24 februari endast tio timmar gammal. Hur lever man vidare efter förlusten av sitt barn? Hur lär man sig att andas igen?

RSS 2.0