Gah!

Jag försökte hela kvällen igår att publicera ett inlägg från appen, men den hängde sig bara. Samma sak idag, sicket skit. Nu tänkte jag återgå till jobbet, åtta till 23 nästan hela veckan, det tar på krafterna, men imorgon slutar jag redan halv tre, vilket lyx! Snart snart snart är dubbeljobbet över.

Obehagligt

En kille fick nyss ett epilepsianfall här på jobbet och föll ihop. Fy f-n vad jobbigt det var, jag trodde verkligen att han skulle dö. Han repade sig i alla fall som tur var, men det var riktigt jobbigt. Det drog mig sex månader tillbaka i tiden, med ambulans och grejer, usch!

Gäsp

Lite sömn hade suttit fint. Dagjobb och nu kvällsjobb och ett seminarium där emellan, det tar på krafterna.

Lite trött.

Nervös

Jag tänkte byta headern häromdagen, men när jag läste hur man gjorde råkade jag visst hoppa över något kapitel så bilden hamnade på sidan istället. Nu får det vara så, helt enkelt. För ett tag.
 
Det blir inte så mycket skrivande här när jag jobbar helg märker jag, lagom slut. Tänkte ha en lugn hemmakväll igår och lägga mig tidigt, men vi for iväg till några vänner för att titta på film och innan filmen var igång hade klockan slagit 23. Så den tidiga kvällen blev till klockan ett. Med uppstigning klockan sex fick jag ungefär fyra timmars sömn, så ikväll blir en tidig kväll! Imorgon är det upprop för eleverna och jag är väldigt nervös redan nu. Lektionerna börjar inte förrän på torsdag och då lär jag ha panik. Hjälp vad har jag gett mig in på?! Det ska bli så roligt men jag är samtidigt rädd. Rädd att jag inte ska klara av det, rädd att jag inte är redo. Rädd, rädd, rädd...
 
Men åh, vad det ska bli roligt!
 
En förändring, precis vad jag behöver just nu. Få göra något annat, något jag verkligen vill göra. Det har varit så roligt att planera lektioner, jag hoppas det blir lika roligt på själva lektionerna. Det blir en spännande morgondag helt enkelt.

6 månader, 26 veckor, 182 dagar

Så lång tid har gått sen Alfred föddes och försvann. 6 månader, 26 veckor och 182 dagar. Det blir lättare att leva för varje dag, men saknaden och smärtan finns där hela tiden. Sorgen blir inte mindre, men den blir mer hanterbar, den följer mig som en skugga, men jag lär mig att leva med den.
 
 
Vi saknar dig älskade lilla barn...

Sammanbrott och nya tag

Igår var en riktig skitdag! Vi hade föreläsningar på Praktiska hela dagen och på eftermiddagen någon form av coach. Vi fick en uppgift att välja en målsättning och sedan skulle vi jobba i par och hitta delmål till slutmålet. Jag har lite svårt att planera mitt liv längre än till morgondagen, så den uppgiften var lite svår för mig. Jag vet inte riktigt vad det var, men det blev lite för nära hela grejen så jag började gråta. Sen skulle ju självklart coachen veta varför jag grät och då brast det totalt. Det var inte så jäkla kul andra dagen på jobbet, men jag tror att chefen förstod.

Jag tror att det kan vara lite stressen med ett nytt jobb och sedan dessutom att det är Alfreds sexmånadersdag imorgon. Det blev lite mycket helt enkelt. Och uppgiften blev lite för personlig. Men idag mår jag bättre.

Jobbar på

Jag jobbar och sliter hårt. Nästa vecka kommer eleverna och det ska bli spännande. Idag har jag även varit och skrivit kontrakt på Komvux, där jag kommer ha en lektion i veckan på grundvux, Svenska som andraspråk. Så jag kommer jobba nästan 25 timmar i veckan, vilket var vad mitt kontrakt på Ok var på, så nog lär jag få ut en lön jag klarar mig på. Apropå lön, så visar det sig att den lön jag har på Praktiska är högre än vad Lapplands Kommunalförbund erbjuder sina lärare, som dessutom är färdigutbildade. Hehe, så kan det gå.

Nu ska jag bara orka med skolan också, men det går nog fint. Jag jobbar tre dagar i veckan på Praktiska, dessutom inte hela dagar, och en kväll på Grundvux, så jag har ju gått om tid.



Snart 6 månader

6-månadersdagen närmar sig med stormsteg och infinner sig dessutom på en fredag. Vilken ironi..

Tänk att det redan gått 6-månader. Älskade lilla Alfred!

Mac eller inte Mac?!

Jag är så jäkla sugen på att köpa en Macdator. Min dator sjunger verkligen på sista versen, kabeln är tejpad för att hållas på plats och ibland får jag sitta och hålla i kabeln för att den inte ska trilla ut. Det fungerar inte riktigt när jag ska börja plugga igen. Jag vet inte riktigt varför jag vill ha en mac, men jag är jäkligt sugen. Har bara fått för mig att det ska vara bra, gillar ju min iphone så. Det enda problemet är väl att mina spel inte fungerar på Mac, hur ska jag klara mig utan Sim City 3? Visserligen släpps 5:an i mars och den kommer på Mac, men kan den slå trean? Hmm..
 
Jag måste fundera lite till. Det enda jag vet är att jag inte ska ha en Acer, Acer är bara skit!
 

Första dagen på nya jobbet

Blev nästan en heldag på jobbet idag, försöker ta tag i planeringen så det bara är att börja med lektionerna nästa vecka. Jag har ju mina 20+ timmar i veckan och jag tänkte jag skulle hinna med allt innan fredag eftersom jag jobbar helg på OK. Har försökt få tag på förra svenskläraren också för att gå igenom vad hon gjort på kursen jag tar över efter henne, men hon verkar ha fullt upp. Håhåjaja.

Helt slut är jag!

Pratade med mannen från Komvux idag också och han undrade om jag hade lust att jobba en kväll i veckan med svenska eller engelska, i grundvux tror jag det var. Ska träffa honom på torsdag i alla fall, men ska fundera på saken. En kväll i veckan borde jag orka tycker jag.

Nu måste jag vila lite. Imorgon har vi föreläsningar till fem...

Sisådärja

Sade upp mig från OK/Q8 idag, väldigt läskigt, men det känns spännande! Jag börjar jobba lite lätt på nya jobbet imorgon, ska gå igenom deras system med hur man fyller i frånvaro och sådant och på onsdag blir det en heldag med föreläsningar och annat för att lära känna kollegorna. Tjänsten jag har fått nu är på ungefär 54 %, som gymnasielärare i Svenska och Estetisk verksamhet teater. Det sista var inte meningen, men med min teatererfarenhet tyckte hon det skulle passa mig, så det kan ju bli spännande.

 
Åh, det ska bli så roligt!
 
Tyvärr hade även Komvux ringt mig och lämnat meddelande när jag var på mötet och de hade också jobb åt mig verkar det som. Det känns jobbigt att behöva ringa dit och tacka nej, men två jobb på dagtid blir kanske lite mycket. Jag tror jag ska ringa honom imorgon och se vad de har att erbjuda i alla fall, kanske kan ta någon timme i veckan om de behöver. Jag vet inte varför, men det känns elakt att tacka nej när jag sökt det. Jaja, vi får se.
 
Fick med mig lite böcker hem så jag kan börja planera mina lektioner. Jag kommer ha en klass i Svenska B fram till jul, och sedan en i Svenska 1 och en i Svenska 2 hela läsåret, så det lär bli fullt upp framöver.

 

 

Håller hoppet uppe än

Hej igen.
Jag blev lite off några dagar, trött och sliten efter jobb. Jag har väl landat lite nu efter jobberbjudandet, fått smälta det lite. Det är som sagt inte helt klart än, jag ska dit imorgon och träffa kvinnan jag pratat med. Tyvärr tror jag att hon trodde jag läst mer svenska än vad gjort. Jag hann ju bara läsa en och en halv månad innan Alfred kom. Visserligen hela grammatiken, förutom tentan och hel del i Språk och kommunikation, dvs. ungdomsspråk, dialekter och hur vi pratar med varandra. Men jag fick känslan att hon blev lite besviken och trodde jag läst mer, jaja, får hoppas att det inte gör något. Vi får se på måndag helt enkelt. Håll tummarna för mig!
 
Jag ska försöka att inte tänka så mycket på det, men egentligen har jag lite panik. Jag är rädd för att det ska bli nej och jag är rädd för att det ska bli ja. Jag vill verkligen ha det och kommer bli så fruktansvärt besviken om jag inte får det, men samtidigt är jag rädd för vad det innebär om jag verkligen får det. Klarar jag av att ta hand om tre klasser helt själv, är jag redo för det? Ska jag jobba som lärare? Ja, jag läser till lärare men ändå, det känns läskigt. Jag vet att jag är förberedd och jag vet att jag klarar det, jag kommer kanske få jobba lite hårdare, men klarar det, det gör jag!
 
Pratade lite med chefen i torsdags också, tänkte vänta tills jag vet säkert, men ville ändå förbereda henne på det. Jag sa som det var, att jag blivit erbjuen ett lärarvik, men att jag väldigt gärna ville jobba kvar på kvällar och helger. Tyvärr fick jag till svar att jag inte kommer få tjänstledigt för ett annat jobb, vilket inte riktigt var vad jag räknat med. Jag blev lite ställd först, men efter att ha pratat med P och fått fundera på det lite, så kände jag att skitsamma! Vill inte jobbet ha mig kvar, så säger jag väl mig upp mig. Jobb finns alltid och jag kan i värsta fall ta studielån om det skulle knipa. Jättetråkigt att säga upp mig från ett fast jobb, jag har ändå jobbat där i fyra och ett halvt år och det har fungerat bra med studier och så, men jag tänker inte offra ett lärarvik för det. Lärarvik finns alltid under terminerna och Komvux arbetar även under sommaren, extrajobb brukar inte heller vara problem att hitta, så det löser sig, I det här fallet väljer jag att se möjligheter istället för problem.
 
Nu ska jag läsa lite i nya läroplanen, den gamla kan jag utan och innan, men den nya har jag bara bläddrat lite löst i. Måste förbereda mig.

Wohoo!

Fick precis ett jobberbjudande, på ett jobb jag inte ens sökt, ibland är det bra att känna folk. Visserligen bara ett vikariat på 14 timmar i veckan, men ändå. Kan jag kombinera det med annat så är det inga problem och annars finns alltid studielån. Wohoo! Inte helt klart än, men de hade panik lät det som.

Ett jobb som svensklärare på ett gymnasium innan jag ens är färdigutbildad, inte helt fel. Den här dagen blev genast mycket bättre!

Där försvann den lusten lika fort som den kom

Jag tänkte ju försöka ta upp studierna igen nu under hösten och satte mig ner idag för att ta tag i det, men det uppstod bara en massa problem så jag tappade sugen igen. För det första fanns jag inte med på kurslistan så jag kan inte registrera mig, vilket jag blev lovad i våras inte skulle vara några problem. Så nu måste jag vänta på mailsvar så jag verkligen får läsa kursen, vilket jag ska få göra eftersom jag bara har ett studieuppehåll. Jag kunde inte ens söka kursen enligt programansvarig, eftersom jag varit registrerad på den en gång. Sedan lyckades jag i alla fall hitta kursen i högskolerummet, går in och kikar och ser att det helt plötsligt ska vara minst en obligatorisk träff på plats i Falun, vilket det inte var förra terminen och vilket inte heller framgår av kursplanen. Jag har verkligen ingen lust att åka dit och träffa massa folk och så måste jag lösa det med jobbet och boka biljetter och så vet jag inte ens om jag får läsa kursen... Och träffen är dessutom redan den 28 augusti, dvs. om två veckor.
 
 
Hoff, det blev jobbigt!

Två steg framåt och ett steg tillbaka

Jag fick sådan lust att göra något idag, vilket får ses som väldigt positivt för någon som inte haft lust till någonting på snart 6 månader. Så jag satte igång och tog en storrensning av klädkammaren som alldeles för länge har legat i glömska. Fick ihop en säck med kläder som får åka till Röda Korset och en påse som åker i soporna. Och nu kommer jag dessutom in i klädkammaren igen utan att behöva klättra över grejer, vilket är ett stort plus.

Det känns som att jag är på väg att hitta tillbaka till någon form av glädje igen, i alla fall för stunden. De senaste sex månaderna har jag i princip spenderat i soffan eftersom jag inte haft lust eller ork till någonting annat. Visst har jag varit ute och träffat folk och gjort saker, men inte för att jag varit sugen utan mest för att jag känt mig tvungen, inget blir bättre av att bara ligga hemma och göra ingenting. Nu var det skönt att göra någonting, men att göra det hemma. Jag ser inte riktigt glädjen i att umgås med folk än, även om det är skönt ibland, men jag kan inte säga att jag känt någon lust till det. Nu ville jag verkligen göra något, jag var trött på att ligga i soffan och det får väl ses som positivt.

Jag kände igår att det var skönt att komma tillbaka till jobbet och jag ser fram emot att skolan snart börjar igen, det ska bli skönt att få en vardag, vardag är bra. Skönt att få saker att göra och annat att tänka på. Misstolka mig inte nu, jag har fortfarande toppar och dalar, men de sämre dagarna blir färre och färre och de bättre fler och fler. Det går framåt, även om det ibland också går lite bakåt, två steg fram och ett steg tillbaka.

Back to wörk

Första dagen på jobbet efter semestern, det kändes faktiskt bra. Det känns skönt på något sätt att återgå till mitt "vanliga" liv. Snart börjar även skolan och då blir det ännu mer vanligt, men ändå aldrig helt som det varit.

Disneyland Park

Ok, vi kör väl vidare med det roligaste på hela resan, Disneyland! Så får det börja bli slut sen, tisdag, onsdag shoppade vi mest. Och nu blir det en jäkla massa bilder. Disneyland Park först.
 
Nog är det läckert det där slottet.
 
Vi åkte inga karuseller, men vi åkte båt. Jag är så fascinerad över alla detaljer, de har verkligen gått hela vägen och inte missat någonting.
 
 
 
 
 
Ja sen gick vi en labyrint också.
 
 
 
 
 
 
Popcorn!
 
 
 
 
 
Och vi gick in i ett Star Wars-skepp.
 
Detaljer som sagt.
 
 
 
 
Det var parken det. Jag tror jag återkommer med Walt Disney Studios. Mycket bilder som sagt.

Paris dag 4

Näpp, det blev inget OS-guld, men jag fortsätter väl redovisa resten av resan innan det är sängdags. Semestern är slut och jobbet börjar 05.45 imorgon.
 
Söndagen tog vi sovmorgon och åkte sedan iväg till Operan och kikade på den. Vi knatade omkring i kvarteren kring Louvren och hamnade i några sexkvarter. Antar att det var det eftersom det stod kvinnor uppradade efter väggarna, med något utmanande kläder. Såg också några stora snubbar som såg ut att vara hallickar. Det var inte riktigt meningen att vi skulle hamna där, men så kan det gå ibland.
 
Operan
 
 
Louvren från ett annat håll.
 
 
Och lite andra bilder.
 
 

Paris dag 3

Lördagen i Paris tog vi en promenad till Louvren, men jag blev lite besviken faktiskt. Visserligen befann vi oss i Frankrike, men lite text på engelska hade väl inte skadat? Jag tycker om att gå på museum, men det är inte så intressant när man inte förstår vad det är man tittar på. Louvren är ändå så pass känt att jag hade förväntat mig engelsk text, i alla fall till viss del. Det var lite trist. Sen måste jag säga att jag blev förvånad över att Mona Lisa var så liten, jag trodde det skulle vara en gigantisk tavla, eller åtminstone betydligt större än den var.
 
Nej, jag tog inga bilder därinne, jag vet inte men jag tycker det känns fel att fota inne på museum. Ni kan få se bilder från vägen dit istället.
 
 
Ok, jag tog någon bild invändigt, men endast på glastriangeln, folk får säga vad de vill, men lite cool är den allt, även om jag håller med om att den kanske inte passar in i omgivningen, men på något sätt gör den det ändå..
 
 
 

Det var inte så roligt

Vi gick till några vänner som haft kräftskiva och direkt vi kommer in sitter en liten bebis, nej det var inte så kul. Jag kan umgås med vissa bebisar, men då har jag också vetat om det innan så jag kunnat förbereda mig. Att bli överaskad med en bebis fungerar inte så bra just nu. Vi gick hem igen.
 
 

Paris dag 2

Under fredagen tänkte vi gå till Eiffeltornet och knata upp där, men det var dels så jäkla lång kö, endast en hiss fungerade, vilket gjorde att det även var lång kö till trapporna, och dels tyckte P det var för högt. Han tyckte inte det var så viktigt att gå upp dit, det räckte att se tornet, jag var upp där i fjol så vi skippade det helt enkelt. Men vi gick dit och tittade i alla fall och sen tog vi en hop on-hop off båt till Notre Dame och sen tillbaka till Eiffeltornet igen.
 
 
Som synes på en av bilderna kom det en regnskur när vi satt på båten, men den som kom efter vi klivit av båten vid Eiffeltornet var värre, himlen öppnade sig kan man väl säga.
 
 
Jag tyckte det var jättehäftigt med alla lås, dessa på bron över till Notre Dame. Jag vet dock inte riktigt symboliken med det.
 
 
Det lilla huset bredvid tycker jag är jättegulligt.
 
Jag vet inte om det syns så tydligt på bilden, men det är alltså ett sandslott som syns bakom staketet. Taget från båten, så det blev inte så bra bild.
 
 
 

Paris dag 1

Ojojoj, jag är bra på att ta kort. Nästan 700 foton (eller mer till och med, jag raderade några stycken) och hälften av dem är väl tagna på Disneyland, hehe. Mest på hus, jag älskar hus! Publicerar några bilder här, men alla är nog omöjligt.
 
Jag kan börja med torsdagen (vi kom så sent på onsdag, då blev det inga bilder). Vi började morgonen med att ta en promenad till Parc des Princes (eller ja, vi gick nästan hela vägen, men det blev för långt så vi hoppade på metron). P ville se om det fanns biljetter till matchen PSG (Paris nånting) mot Barcelona, som spelades på lördag, men det var stängt, väldigt stängt. Matchen visade sig hur som helst vara slutsåld, vi hittade en butik mitt på Champs Elysee där de sålde PSG-grejer, vilket visade sig vara vart man också köpte biljetter, japp vi tog en promenad helt i onödan. Men vi fick ju se delar av Paris vi inte skulle sett annars.
 
 
Ja, vad gjorde vi sen. Vi tog en promenad till Eiffeltornet och tittade och sen vidare efter Seine en bit mot Armemuséet.
 
Sen promenerade vi vidare mot Grand Palais och upp mot Champs Elysee och Triumfbågen.
Gillar Disneybutiken, där fanns det massa roligt!
 
 
Vi hann även med Montmartre och Sacre Coeur på torsdagen, jajjamen, vi är intensiva. P blev lurad att köpa ett armband för 10 euro, han är alldeles för generös. Jag vägrade för jag tyckte det var så otrevliga. Han tog tag i min arm och vägrade släppa och då vägrade jag ge honom några pengar. Sacre Coeur är för övrigt väldigt mäktigt.
 
Väldigt mycket folk på Montmartre som synes.
 
 
Ja sen var vi och tittade närmare på Triumfbågen, vilket P inte tyckte var så imponerande. Han tyckte det var häftigare på håll, och ja, det kan jag nog hålla med om.
 
 
Jag tror det räcker så för nu, väldigt mycket bilder som sagt.

Fredagkväll

Hej hej!

Nyss hemkommen från grillning hos en kompis till P och sedan handboll hos min kusin (heja Sverige!), där det blev något glas vin. Nu tänkte jag låta killarna festa för sig själva resten av kvällen. Har satt igång en film, OS på datorn och tänkte gå igenom Parisbilderna och göra en uppdatering här (multitasking på hög nivå).

Lite bilder från Paris

Eftersom jag är för trött för att skriva något och vi just nu sitter hos grannen bjuder jag på lite bilder istället. Mer kommer när jag orkar slå igång datorn.

Noterat

Passagerarna på planet till Kiruna en torsdagsmorgon i augusti består till 99% av turister. Och nej, det går inte att sova på Arlanda. Nu ska jag flyga, hej!


På svensk mark

Ligger på en bänk på Arlanda och tänkte försöka sova lite innan planet går hemåt halv nio imorgon. Får väl se hur det går med den saken...

Paris

Ligger på hotellrummet i Paris och tänkte uppdatera er lite, men det går inte så bra. Vi har visserligen Wifi på rummet, men det går bara att använda på en telefon och eftersom P hann före kan jag bara skriva från hans telefon, vilket betyder ingen app och inga bilder. Fruktansvärt krångligt att skriva också med andra ord.

Jaja, här ligger vi och kikar os på franska, spännande!

See you later

Nu drar vi mot Paris, om inte tidigare så hörs vi om en vecka. Men jag tror vi har wifi på rummet, så det kommer kanske någon uppdatering under veckan.

angelfina

Alfred, vår fina ängel, vår förstfödda son, somnade in den 24 februari endast tio timmar gammal. Hur lever man vidare efter förlusten av sitt barn? Hur lär man sig att andas igen?

RSS 2.0