Länken

Klippet ligger nu ute på Svt.se. Jag vet inte om det kommer sändas på tv ikväll, men jag antar det. Hon skulle höra av sig när det var klart, men det verkar hon ha glömt. Jaja.
 
Som vanligt med tv så hittar de på lite eget. Jag har t.ex aldrig sagt att min högsta dröm är att få barn, men det låter kanske bra att säga så på tv. För övrigt blir jag lite irriterad på läkaren som säger att ett ultraljud senare inte hade spelat någon roll. Hur tusan kan han veta det? Om han dog på grund av skadorna vid förlossningen och ingenting annat så är det väl ganska självklart att ett kejsarsnitt hade räddat hans liv. Och om vi inte fått ett snitt på grund av säte, ryggmärgsbråck och vattenskalle så undrar jag vad man i så fall får ett kejsarsnitt för?
 
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/nordnytt/vardfel-misstanks
 
 

Intervjun

Intervjun idag gick bra. Det var inte alls så jobbigt som jag trodde, jag trodde de skulle få bryta flera gånger, men det behövdes inte. Jag vet inte riktigt när inslaget kommer sändas, det blev inte ikväll. Intervjun med chefsläkaren i Synderbyn kommer i alla fall ske imorgon. Han ringde mig tidigare och frågade lite vad som var ok att säga och så. De ville även ha lite tid att redigera eftersom det är en så viktig sak.

Jag meddelar när inslaget kommer och förhoppningsvis kan jag lägga ut en länk för er som inte kan se det live. Det kommer finnas på webben.

Nordnytt

Jag fick en förfrågan på vårt forum i helgen om att skicka in vår historia till Nordnytt eftersom SVTs lokala nyheter över hela Sverige håller på med en serie om brister i förlossningsvården och ville ha tag på folk som är villiga att berätta sin historia. Jag var tvungen att fundera en stund, för det är inte lätt att sitta och berätta vår historia i tv, men jag känner att det är så viktigt att det kommer ut, så jag skickade ett mail. En kvinna ringde mig här för en stund sedan och de kommer imorgon, för att sända det senare på kvällen. P ville inte vara med i tv, men min mamma skulle iaf vara med som stöd.

Usch, vad har jag gett mig in på?

9 månader

Ungefär lika länge som du låg i min mage har du nu varit död. Vi saknar dig Skrutten!

Ångest

Jag gick hela dagen idag och hade ångest över en sak att berätta för chefen. Jag var så laddad på morgonen, men då hade vi översvämning och så var det så mycket hela dagen, så först vid tre hade hon tid över och det gick bra. Det är så skönt att ha det avklarat. Tyvärr kan jag inte riktigt än berätta vad det handlar om, men jag lovar att ni snart får veta. Det är bra nyheter.

Pecha Kucha

Jag var på en Pecha Kucha (?) - föreläsning i torsdags. En föreläsning där olika personer får hålla tal om vad de vill. Den första talaren var en man som berättade om sin son, som hade dött i sin mammas mage i v 17, vilket upptäcktes på rutinultraljudet. Detta var på den tid då vi fortfarande hade BB här i Kiruna. Mamman hade skickats hem med aportpiller och födde pojken hemma där hon sedan höll på att förblöda.

Fruktansvärt! Att det får gå till så?! Detta var visserligen över tio år sedan, men ändå. Det verkar hända även idag på flera håll. Förj-vligt är det enda ord jag kan komma på även om det aldrig kan bli tillräckligt.

Håhå vad roligt

Träffade min studiegrupp idag för att göra ett arbete och helt plötsligt försvinner en tjej. Vi tänker att hon kanske gick iväg en sväng, men hennes mick är på och det låter som att någon andas. Vi provar stänga av våra mickar ifall det är nån av oss, men nej vi hör henne andas. Hon har somnat. Väldigt lustigt. Hon sov säkert en halvtimme. Otroligt imponerande att hon kunde sova med vårt tjatter och efter att vi ropade på henne upprepade gånger. Efter ungefär en halvtimme vaknar hon igen av att vi säger hennes namn. Vi fick oss ett skratt i alla fall och det räddade upp en annars pissig dag på jobbet. Hihi

Till alla de pappor vars barn aldrig kommer rita teckningar på Fars dag


Daddy I might be in heaven
You feel we´re far apart
Please believe me daddy
I´m never very far
I took the love with me
I live within your heart.
I will never ever leave you
As long as we're apart.

I know today is Father's Day
And you miss me really bad.
But if you could see what I see
You wouldn't be so sad.

I have all kinds of playmates
And playgrounds everywhere
With swings and slides and everyone is happy!

We have ice cream, cake, candy, milk and cookies.
We never have to go to bed and we can choose whatever we want for lunch!

There's even a river where you and I could fish,
The water's as clear as a day in spring.
And beautiful rainbows and fluffy white clouds from which I can see everything!

So you see, daddy,
Even though I'm not with you,
I'm under my father's care,
And when it's time for you to come,
You'll find me waiting right here!

And I'll give you the biggest hug.
Gee, I can hardly wait!
And when no one's looking,
We'll even swing in heaven's gate!
 

Minnesgudstjänst

Vi var på minnesgudstjänst i kyrkan i söndags. Det var jättefint! Prästen läste upp namnen på alla som dött sen september i fjol och så tände de ett ljus för varje person. Väldigt fint, men väldigt sorgligt. Vi fick ett ljus till Alfred med oss hem också.

Allhelgona

Har spenderat dagen med att tänka på de som inte längre finns med oss och speciellt på en liten gosse som finns i våra hjärtan och vår tanke varje dag.

angelfina

Alfred, vår fina ängel, vår förstfödda son, somnade in den 24 februari endast tio timmar gammal. Hur lever man vidare efter förlusten av sitt barn? Hur lär man sig att andas igen?

RSS 2.0