Paris dag 2

Under fredagen tänkte vi gå till Eiffeltornet och knata upp där, men det var dels så jäkla lång kö, endast en hiss fungerade, vilket gjorde att det även var lång kö till trapporna, och dels tyckte P det var för högt. Han tyckte inte det var så viktigt att gå upp dit, det räckte att se tornet, jag var upp där i fjol så vi skippade det helt enkelt. Men vi gick dit och tittade i alla fall och sen tog vi en hop on-hop off båt till Notre Dame och sen tillbaka till Eiffeltornet igen.
 
 
Som synes på en av bilderna kom det en regnskur när vi satt på båten, men den som kom efter vi klivit av båten vid Eiffeltornet var värre, himlen öppnade sig kan man väl säga.
 
 
Jag tyckte det var jättehäftigt med alla lås, dessa på bron över till Notre Dame. Jag vet dock inte riktigt symboliken med det.
 
 
Det lilla huset bredvid tycker jag är jättegulligt.
 
Jag vet inte om det syns så tydligt på bilden, men det är alltså ett sandslott som syns bakom staketet. Taget från båten, så det blev inte så bra bild.
 
 
 


Kommentarer
Evelina

Låsen symboliserar kärlek. Man skriver in sina namn eller initialer på låset och låser på så sätt fast sin kärlek. Ex E + M. Man gör likadant på en bro i Sevilla, spanien, dom måste klippa bort alla lås när det är fullt och sen börjas det om. Lite fint tycker jag.

Svar: Aha, tack! Det var ju en jättefin betydelse.
Jenny

2012-08-11 @ 15:11:52


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

angelfina

Alfred, vår fina ängel, vår förstfödda son, somnade in den 24 februari endast tio timmar gammal. Hur lever man vidare efter förlusten av sitt barn? Hur lär man sig att andas igen?

RSS 2.0