Lex Maria

Pratade med denna Mats från Sunderbyn både torsdag och fredag. Den 1:a december ska vi träffa honom och gå igenom händelseanalysen samt anmälan. Han kunde inte förstå varför chefen här i stan sagt att det inte ska bli någon anmälan, eftersom han aldrig sagt det till henne. Han har inte ens pratat med henne på länge sa han. Så ja, det är lite konstigt...
 
Han kommer göra en anmälan där han framförallt vill att de tittar närmare på det som hände före, det vi också påpekat om. Han vill att de tittar på om det kunnat undvikas helt enkelt, om man hade kunnat se det innan. Sen skulle han även be dem titta på förlossningen och vården efteråt, även om han inte tror att något kunnat göras anorlunda där så är det ändå bra om de får titta på det.
 
Eventuellt kommer han skicka in anmälan innan vi hinner träffas eftersom det är en månad dit, men i så fall kommer han skicka in en komplettering efter att ha pratat med oss. Han verkar väldigt vettig och det var skönt att prata med någon som sitter på ett annat sjukhus och som faktiskt kan vara hyfsat... Ja, ordet kommer jag inte på just nu, men han behöver inte vara så mån om att skydda någon.
 
Så nu händer det förhoppningsvis något.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

angelfina

Alfred, vår fina ängel, vår förstfödda son, somnade in den 24 februari endast tio timmar gammal. Hur lever man vidare efter förlusten av sitt barn? Hur lär man sig att andas igen?

RSS 2.0